MiLKáli

A birtok

Mobirise

A szőlőről

Szeretettel köszöntünk a MilKáli szőlőben. Az öreghegyen elterülő birtok egy nagyjából 100 éves ültetvény, amit igyekszünk a elődjeinkhez méltón szépen és rendezetten tartani. Persze nincs könnyű dolgunk, született városiként folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal szembesülünk. Mivel még csak tanoncok vagyunk, ezért mindenkitől tanulunk. Mivel sok minden változott az elmúlt száz évben, így a szőlőművelés is. Mi a MilKáli szőlőben igyekszünk vegyszermentes környezetet biztosítani és a szőlőt ökológiai gazdálkodásra átállítani. Reméljük igyekezetünket a talaj és a növényzet is meghálálja.
Ti ebből annyit fogtok észrevenni, hogy a permetnek más „szaga” van, mint amit esetleg ismertek és azt, hogy a traktor éjszaka permetez. Nem csinálja túl gyakran és túl hangosan, ezért ettől biztosan nyugodtan fogtok tudni pihenni, de kérlek ne ijedjetek meg, ha egyszercsak megjelenik egy kis piros traktor a sorok között.  

Mobirise

Villanypásztor:
A vaddisznók, őzek nagyon szépek, amikor távolról nézzük őket, de a szőlőkben nagyon jelentős károkat tudnak okozni. Kérünk titeket, minden alkalommal zárjátok be, amikor a kaput használjátok. Tudjuk, hogy kényelmetlenebb, mint a lakópart liftes garázsa az automata kapuval, de tuti megéri ez a kis nehézség. Kell hozzá némi rutin, de tök vicces a családtagokat kiugráltatni a kocsiból nyitni-zárni a kaput. Az áram nem veszélyes benne, de csíp, kellemetlen, ezért nehogy megfogjátok. Ha kell segítség a használatához, szívesen megmutatjuk, hogyan kell használni.

Mobirise

Parkolás.
Kérlek az autókkal ne menjetek fel a házig. Az autó parkolására a villanypásztorkapu után az út jobb oldalán van lehetőség. Ha valami különös ok miatt szeretnétek közvetlenül a háznál parkolni kérlek jelezzétek. Ennek a szabálynak az az oka, hogy a párás füvön a legtöbb autó kereke csúszik és kipörög. Ha ezt sok autó csinálja, hamarosan lesz egy új pincénk, ezt pedig nem szeretnénk. Gondoltunk rá, hogy leaszfaltozzuk az utat, de annyira tájidegen, annyira nem idevaló, hogy inkább Titeket kérünk meg egy rövid sétára a házig. 

Mobirise

Szemét:
Kérlek semmilyen szemetet ne dobjatok el a területen, és sütögetés után minden ételt pakoljatok el.

Szomszédok
A házhoz vezető út baloldalán lévő szóló terület más tulajdona. Kérünk Titeket, ott ne barangoljatok - a miénk az út jobb oldalán lévő - egészen az elválasztó villanypásztorig. Bőven találtok helyet fotózkodni, csipegetni, barangolni, pihenni közte!


  

Mobirise

Víz
Olyan szerencsések vagyunk, hogy a házba vezetékes víz van bevezetve, azaz a csapból ivóvíz folyik. A szennyvizet tározóba gyűjtjük, aminek véges a kapacitása, ezért kérünk Titeket, hogy takarékosan bánjatok a vízzel. 


Foglalással kapcsolatban, egyedi árakért, szolgáltatásainkért keress minket elérhetőségeinken!

© Copyright 2021 MiLa Home - All Rights Reserved

Create your own site - More info