MiLKáli

Házirend


Személyes adatok: Érkezéskor köteles vagy a tulajdonosnak átadni az adatfelvétel miatt a személyes dokumentumaidat (útlevél vagy személyi igazolvány, védettségi igazolvány). Ezeknek hiányában nem engedhetünk be a szállásra sajnos. 
TŰZ! Szigorúan tilos bent bármilyen tűzveszélyes cselekedet: ne cigizz, ne gyújts gyertyát, füstölőt és ne takarj le felforrósodó tárgyakat. Ha mégis megtörténik a baj, kérlek, haladéktalanul hívd a tűzoltókat: 112 (cím: Balatonhenye, Öreghegy, Szarkó) és kezdd meg az oltást. A házban találsz tűzoltó készüléket. A tűzoltók helyszínre érkezését segítsd azzal, hogy egyikőtök a főúton várja őket. 
Rendeltetésszerű használat: A szálláshely épületét, eszközeit rendeltetésszerűen kell használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályok betartásával. Bárminemű károkozás teljes kártérítési kötelezettséget von maga után. 
Takarítás: A ház végtakarítása 50 Euro. A vendégek felelősek a szálláshely tisztán tartásáért. A végtakarítás ára nem tartalmazza a nem rendeltetésszerű használatból fakadó piszok feltakarítását, melyért jogosultak vagyunk extra árat (150 euro) felszámítani. 
Illegális tevékenységek: A házban tilos mindenfajta illegális cselekedet. Drogok, prostitúció, gyilkosság, stb… Kérlek ne csinálj ilyen dolgokat itt (sem). Ezek a cselekedetek rendőrségi feljelentést vonnak maguk után. 
Buli: A házban szórakozni mértékkel lehet. Este 10 és reggel 8 között az övezetben csendháborításnak minősül a hangos zene, beszéd, éneklés. Kérlek légy tekintettel a szomszédokra. A házban zajfigyelő rendszer működik, mely először Nektek jelzi, hogy hangosak vagytok. Ha ismétlődő jelleggel jelez a rendszer, először megkérünk Titeket a szabályok betartására, másodszor pedig a szállás azonnali elhagyására. Ha bulizni szeretnétek, válasszátok a MiLaHome Zamárdi szállásunkat!
TV: Okostv van, amin Youtube és internetes TV adások foghatóak. Ha nem boldogulsz, kérd a segítségünket, szívesen segítünk!
WIFI: a kódot a szállás elfoglalásakor kapod meg. Nagyjából mindenre használhatod, óriási file-ok letöltésén kívül, de szigorúan tilos minden illegális tartalomfogyasztás.
Sütögetés: egy gömbgrill áll rendelkezésetekre, amit a kertben használhattok. Fedett helyen TILOS a grillt használni (terasz fedett része). Miután használtad, kérlek, tisztítsd le a sütögetőt: ehhez drótkefét is találsz. Ha véletlenül nincs erőd rá este, másnap hideg zsíroldóval és grill tisztítóval tudod letakarítani. Hidd el, melegen kb. 3 perc, míg ráégve, rászáradva hosszabb projekt. A sütögetőre meleg állapotban tilos vizet önteni, mert attól eldeformálódnak, tönkremennek. (tudod, hőtágulás….). Még egy utolsó kérés: amikor befejezted a sütögetést, kérlek, rakd rá a védőtetőt a sütögetőre, nehogy kipattanjon éjjel egy szikra. Mindenhol máshol tilos a tűzgyújtás.
Ételek: Kérlek, ne hagyjál semmilyen ételt a konyhában távozás után. Sajnos senki nem kívánja a hét elején felbontott konzerv maradékát, nekünk meg rossz érzés halomra kidobálni az ételt.
Szemét: A házból kérlek a kukába te vidd ki a szemetedet, távozáskor semmilyen szemetet ne hagyj az épületben. A benti kukákba légy szíves használj szemetes szatyrot –ezt biztosítjuk számodra. Mi szelektíven gyűjtjük a szemetet, kérlek csatlakozz hozzánk. A szemetet kizárólag a tőlünk kapott szemeteszsákba gyűjtsd -  ebben szállítják el a kukások. Szemetet csak a kihelyezett tárolókba gyűjtsd, mert az erdő állatai nagyon szeretik megnézni, hogy milyen finomakat vacsiztatok. 
Mosogatógép: kérlek használd, mert takarékosabb, mint a kézi mosogatás és tisztább is. Ezen kívül amíg mosogatsz, te tudsz a teraszon kávézni. Mosogatótablettát és egy adag kávékapszulát találsz a konyhában!
Víz: A házban vezetékes ivóvíz van, ami Nektek lehet, hogy természetes, de a környéken nagy ritkaság. Csatorna azonban nincs, a szennyvizet gyűjtenünk kell - kérlek takarékosan használjátok a vizet. 
Ágyak, ágynemű. Az ágyakon új matracok vannak. Mivel a házban nagyon sok a gyerekvendég, az ágyakon matracvédő van. A Te érdeked is, hogy ezeket ne vedd le. Az étel, filc, stb foltosan hagyott ágynemüket sajnos cserélnünk kell - ennek költségét Neked kell megtéríteni. Távozáskor kérlek, húzzátok le magatok után az ágyneműt és a bekészített zsákokba tegyétek be.
Kutyák: A szálláshelyre kutyák és egyéb állatok jöhetnek. A villanypásztor sok kutyának elég elrettentés, de egyes kutyusok simán megszöknek rajta keresztül. A kutya felügyelete a Ti felelőségetek és az általuk okozott károkat maradéktalanul és teljes mértékben meg kell téríteni. (Ha megrágcsálja az ágy sarkát, akkor nem a sarkot, hanem az egész ágyat...)
Villanypásztor: A területet villanypásztor védi a környék éhenkórász állataitól. Amíg nálunk vagy vendég, a Ti feladatotok a villanypásztor zárása. A villanypásztorban lévő áram ráz, de nem veszélyes. Ha nyitva felejtitek és éjszaka egy őzcsalád belakmározik, akkor az ő vacsijukat is Ti fizetitek. 
Felelősség: minden tárgyat, eszközt, és úgy általában a nyaralóban mindent saját felelősségedre használsz. Amennyiben Téged vagy egy családtagodat baleset ér, ezért kizárólag Te vállalsz felelősséget, minket semmi felelősség nem terhel.
Betörés: a házba be is törhetnek, amíg Te nyaralsz itt. Sajnos a Te eszközeidért, tárgyaidért a mi biztosításunk nem vállal felelősséget, ezeknek a biztosítása a Te felelősséged. A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer) felelősséget nem vállalunk. Köteles vagy vigyázni a személyes holmijaidra és értékeidre, amennyiben a szálláshelyen hagyod őket, vállalnod kell a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Amennyiben elhagyod a szállást, kötelező bezárni az ajtót és az ablakokat.
Hibás eszközök: Sajnos sokszor kevés időnk van az egyik vendég távozása és a másik érkezése között. Noha igyekszünk ilyenkor mindent átnézni, ha valamely eszköz, berendezési tárgy piszkos, vagy nem működik, kérlek szólj haladéktalanul, hogy megoldhassuk a problémát!
A házban keletkezett valamennyi kárért teljes körű anyagi felelősséggel tartozol, azaz köteles vagy megtéríteni a kárt, amit esetlegesen okoztál. A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. A házból tilos eszközöket, berendezéseket elvinni, ez lopásnak minősül és feljelentést von maga után, szintúgy, mint bármilyen illegális tevékenység.


A szállásra vendéget hívni csak a szállásadó engedélyével lehet és legkésőbb este 21 óráig el kell hagynia az ingatlan területét. A regisztrált vendégeken kívül senki nem tartózkodhat az ingatlanban.


A tulajdonos jogában áll megtagadni a szállásszolgáltatást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét. Ebben az esetben a teljes összeg felszámításra kerül és a vendég semmilyen kompenzációt nem igényelhet. A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.Foglalással kapcsolatban, egyedi árakért, szolgáltatásainkért keress minket elérhetőségeinken!

© Copyright 2021 MiLa Home - All Rights Reserved

This web page was made with Mobirise template